Keramiek

Aanvankelijk vond ik mijn inspiratie in universele thema’s (schoonheid, vrijheid/gevangenschap, zoektocht naar evenwicht). De beleving is aan de fantasie van de kijker en het ontdekken van steeds andere aspecten. Ik ga daarbij graag intuïtief te werk.
In de loop van de tijd is de natuur in al haar verschijningsvormen en met haar levenskracht mijn leidende inspiratie en thema geworden, wat ik op verschillende manieren heb uitgewerkt. Zo zijn er objecten gemaakt, geïnspireerd door de Japanse verpakkingskunst van kleine levenswaar, die meestal in bladeren verpakt wordt. Hieruit ontstond de serie Bladeren en Bundels. Uit het thema ‘schuilplaatsen’ is de serie Schaal- en nestvormen ontstaan: schaal- en komvormen die associaties oproepen met vogelnesten. Vanuit het thema ‘beweging’ transformeren de nestvormen tot waainesten. Hierbij wordt de keramiek gecombineerd met ijzerdraad. De lotus zaaddoos en het ginkgoblad zijn verwerkt in staande en in wandobjecten.

Schaal- en nestvormen

Gatenschaal ‘Khaki’ (verkocht)
Gatenschaal ‘Lava

De gatenschalen zijn geïnspireerd door de natuur. De gaatjes wekken associaties op met holletjes van insecten.

Wandobjecten

Lotus zaaddoos wandobject
Lotus zaaddoos wandobject
‘Seeds’ wandobject
Vruchtenbundel ‘Victoria’
Peperbundel ‘Lava’

De wandobjecten zijn opgebouwd uit vormen uit de natuur. Keramische vormen zijn hier gecombineerd met andere materialen, zoals touw en ijzer.

Bladeren en Bundels

Bladerbundel Lotus (verkocht)
Dans (verkocht)

De vormen uit de natuur zijn gebundeld, veelal met ijzerdraad. De recueils bevatten een kommetje voor een kostbaar kleinood.

Recueil Smaragd (verkocht)
Recueil Alep (verkocht)
Bundel Tentacle (verkocht)

Ginkgo en Lotus

Ginkgo vruchtdozen (verkocht)
ginkgoblad met vruchtvormen (verkocht)
Flying lotus (verkocht